Τάσος Τσατάλης

Το πρόβλημα είναι πως τώρα πρέπει να ζορίσεις τον Τσιγκρίνσκι

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr θυμίζει πως ναι μεν υπάρχει ο Ουκρανός στόπερ για την ΑΕΚ, αλλά πρέπει και να σταθεί όρθιος σε συνεχόμενα ντέρμπι μέσα σε λίγες μέρες.

* Ο Τσιγκρίνσκι είναι μια βάση που μπορούν να πατήσουν στην ΑΕΚ, στο ψάξιμο για την κάλυψη του τεράστιου κενού του Βράνιες. Από πλευράς αξίας. Αλλά εφόσον είναι διαθέσιμος.

* Αυτό που προκαλεί αβεβαιότητα, είναι το πως θα ανταποκριθεί στην αυξημένη ένταση του προγράμματος από δω και πέρα.

*Θυμίζω πως μπαίνουμε στην φάση με το «στένεμα» του προγράμματος. Ο Τσιγκρίνσκι θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς σε μια σειρά συνεχόμενων αγώνων, με λίγες μέρες απόσταση μεταξύ τους.

* Και ποιοί αγώνες; Η ΑΕΚ έχει μπροστά της στα play offs δύο ματς με Ολυμπιακό, δύο με ΠΑΟΚ, ένα με Παναθηναϊκό, δύο με Άρη. Συν τον κρίσιμο και δύσκολο ημιτελικό κυπέλλου με τον Άρη.

* Ο Τσιγκρίνσκι έχει βγάλει στις προηγούμενες τρεις σεζόν που έχει παίξει στην ΑΕΚ, διαστήματα με συνεχόμενα ματς κι 90λεπτα για τον ίδιο. Όχι πολλά βέβαια, αλλά υπάρχουν. Κατά κανόνα η καλή του περίοδος είναι από τέλη Οκτωβρίου, μέχρι τέλη Φλεβάρη, αρχές Μάρτη.

* Αν δεις τις προηγούμενες σεζόν, οι περισσότερες σερί συμμετοχές του είναι μέσα σε αυτούς τους 4 περίπου μήνες και κάτι.

* Έχει επίσης ένα προηγούμενο, στα play offs του 2017, που έπαιξε και στα 6 ματς 90λεπτα. Μιλάμε για 6 ματς μέσα σε 17 μέρες τότε. Φυσικά ήταν τρία χρόνια μικρότερος. Αλλά πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα είχε κι εκείνη την σεζόν. Δεν αλλάζει κάτι. Είχε 22 επίσημα ματς σύνολο. Λιγότερα από τις σεζόν που ακολούθησαν.

* Πάντως εδώ είναι το θέμα τώρα για την ΑΕΚ, που έτσι κι αλλιώς σοβαρά «λαβωμένη», χρειάζεται τον Τσιγκρίνσκι να αντέξει σε δύσκολες συνθήκες.

* Ο Ουκρανός στόπερ έχει και το θέμα των συμμετοχών, που σίγουρα είναι ένα παραπάνω κίνητρο. Και ίσως παίξει κάποιο ρόλο, γιατί σε νορμάλ περιπτώσεις ο «Τσίγκρι» είναι πολύ προσεκτικός στην αποκατάσταση του και στα ρίσκα που παίρνει.

* Και δεν είναι μόνο οι συμμετοχές. Είναι και ο χαρακτήρας του, που είναι σίγουρο πως τον κάνει έναν από αυτούς που θα έχουν την μεγαλύτερη συναίσθηση για την κρισιμότητα των αγώνων για την ομάδα.

* Ωστόσο, ο Τσιγκρίνσκι είναι Τσιγκρίνσκι. Είναι ο παίκτης που θες πάντα να εξαντλήσεις κάθε περιθώριο για να μην τον ζορίσεις και τώρα είσαι αναγκασμένος να τον ζορίσεις. Δεν έχεις άλλη επιλογή.

*Κι αυτό είναι πρόβλημα, βάσει του ιστορικού του. Αλλά τι άλλο να κάνεις, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα;

Προσφέρουμε στο Ε.Σ.Υ. 1€ με κάθε download του app Loux plai-plai. Κατέβασέ το ΔΩΡΕΑΝ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x